Bred uppbackning bakom flera jaktpolitiska önskemål

Svensk Jakts valenkät till riksdagspartierna visar på bred uppbackning bakom flera omdebatterade jaktfrågor. Men samtidigt görs det olika tolkningar hos partierna om hur mycket ytterligare förändringar som behövs.

Det råder full uppslutning i riksdagen bakom ambitionen att stärka det rättsliga skyddet för jägare. Det visar Svensk Jakt valenkät. Men samtidigt visar också enkäten att partierna gör olika tolkningar av hur stort behovet är av ytterligare skärpningar, jämfört med de beslut som antogs strax innan sommaren.

Där ett antal partier, bland andra MP och V, inte trycker på att ytterligare skärpningar behövs på rättsområdet, ser bland annat C ett behov av att jägare som utför uppdrag på polisens uppdrag ska kunna anonymiseras.

– Vi vill att eftersöksjägare ska kunna utföra ett uppdrag på polisens begäran och i samhällets intresse, utan att utsättas för hot och våld. Den som ansöker eller utför skyddsjakt ska kunna få sin identitet skyddad, svarar partiledaren Annie Lööf i tidningens enkät.

Login