C: Vill helst ha samlat bud från skogsutredningen

DRÖJSMÅL. Centerpartiets Peter Helander har förståelse för att äganderättsutredningen kan behöva dra ut på tiden, bland annat på grund av att politiken ännu inte har lyckats dra igång artskyddsutredningen.

Efter många om och men ska den första delen av den politiska manglingen om hur artskyddet ska se ut framöver vara avslutad. Förhandlingarna om utredningsdirektiven till artskyddsförordningen är nämligen, enligt Centerpartiets Peter Helander mer eller mindre klara. Nu återstår endast formaliteter innan utredningen kan sjösättas.
– Det handlar om att utse utredare och formalisera det här bara, så ska det vara klart, säger han till Altinget.

Det blir dock inget beslut vid veckans regeringssammanträde i frågan, vilket gör att bland annat skogsutredningen fortsatt står utan inspel från politiken kring hur samspelet mellan de två utredningarna ska se ut.

– Vi hade gärna sett att artskyddet hade varit en del av äganderättsutredningen, men regeringspartierna ville absolut dela på frågorna. Att direktiven till en utredning är väl genomarbetade är viktigt för att en utredning ska leda till genomförbara åtgärder, säger Peter Helander.

Login