Energitoppen hos S: Tidöpartierna kan spela bort Sveriges konkurrensfördelar

Socialdemokraternas energipolitiska talesperson vill inte låta sig pressas av uppmaningarna från regeringen att ansluta till Tidöpartiernas kärnkraftspolitik. I en större intervju efterfrågar Fredrik Olovsson ett tydligare fokus i energipolitiken på att få in ”mer billig el, snabbt.”

Pressen ökar på Socialdemokraterna att ansluta sig till Tidöregeringens kärnkraftspolitik. Men partiets energipolitiska talesperson Fredrik Olovsson är inte övertygad om regeringens agerande hittills. Han dementerar även närings- och energiminister Ebba Buschs (KD) påståenden om att regeringen och Socialdemokraterna fört en dialog.

Fredrik Olovsson har svårt att se att industriföreträdarnas omtalade utspel om att vara med och betala för utbyggnaden av kärnkraften förändrar situationen särskilt mycket. Orsaken ligger i  regeringens agerande.

Han påpekar dock att intresset för de långsiktiga köpkontrakt – oftast i form av så kallade PPA – som industriföreträdare signalerat att de kan teckna för kärnkraftsel, är intressanta.

Login