Eneroth (S) tror fortsatt på klimatdeklaration för flygresor

Löftet om att införa klimatdeklaration för flygresor kommer inte att bli verklighet under den här mandatperioden. Men infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) försäkrar att han tror på idén och att MP:s avhopp från regeringen inte har påverkat.

Klimatdeklarationer för flygresor var ett av de lagförslag som lyste med sin frånvaro när S-regeringen publicerade listan över vårens planerade propositioner. Men det betyder inte att frågan är avfärdad från dagordningen. Det försäkrade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) när han nyligen vid en frågestund i riksdagen fick en fråga från Margareta Fransson (MP) varför propositionen inte fanns med.

Fransson passade också på att citera var Eneroth sagt, i samband med att förslaget om klimatdeklaration skickades ut på remiss i höstas:

”Jag vill att det ska vara enkelt för resenärer att göra bra och smarta klimatval och därför går vi nu fram med klimatdeklarationer för flygresor. På så vis synliggör vi flygets klimatpåverkan, premierar de flygbolag som tar ett större klimatansvar och påskyndar omställningen.” sade då infrastrukturministern i ett pressmeddelande.

Login