Fem förslag som ska korta tillståndsprocesserna

Två förslag från Klimaträttsutredningen och tre förslag från Miljöprövningsutredningen. Det ska regeringen gå vidare med i höst parallellt med den nya miljötillståndsutredningen.

Nyligen meddelade att den utlovade utredning för snabbare tillståndsprocesser är på väg att sjösättas. Utredningsdirektiven är klara och beslutade, därmed är det fortsatt okänt vem som får uppdraget att återigen utreda frågan.

– Man ska göra samma sak, men mer omfattande. Det är en ny, bättre och mer fördjupande utredning med betydligt större frihet att föreslå ändringar i miljöbalken, sade SD:s Martin Kinnunen efter pressträffen och refererade till Peter Ardös miljöprövningsutredning som lämnade sina förslag till förra regeringen för ganska exakt ett år sedan.

Men det finns förslag i såväl Miljöprövningsutredningen som i Anders Danielssons Klimaträttsutredning som Tidöregeringen tänker ta vidare i så kallad närtid. Det framkommer av pressträffens presentationsbilder, en bild som är oklart om den faktiskt visades vid tillfället.

Login