Generaldirektören låter sitt skogsbruk vila

Enligt näringsminister Ibrahim Baylan (S) står regeringen fast vid uppfattningen att generaldirektör Herman Sundqvists skogsägande är en godkänd bisyssla. Men Herman Sundqvist väljer nu själv att sätta skogsbruket på paus så länge han är chef för Skogsstyrelsen.

Herman Sundqvist kommer att sätta sitt skogsbruk på paus så länge han är chef för Skogsstyrelsen. Det meddelar han efter ett möte på näringsdepartementet med näringsminister Ibrahim Baylan (S).

”Jag har i dag haft ett möte med näringsminister Ibrahim Baylan där vi har gått igenom den situation som uppstått och den kritik som framförts mot mig. I min roll som chef för myndigheten, liksom för alla anställda i statens tjänst, är det synnerligen viktigt att man uppträder opartiskt och att man också uppfattas som opartisk.” säger Herman Sundqvist i ett skriftligt uttalande.

Beslutet att låta det aktiva skogsbruket vila fattade Herman Sundqvist, i samråd med sin fru. Det var ingenting som regeringen krävde eller föreslog, enligt honom. Något som bekräftas från Baylans pressavdelning.

Login