Halvt svar från Shekarabi om Agenda 2030-arbetet

KORTNYTT. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) svarar inte på riksdagledamot Sofia Arkelstens (M) fråga om hur regeringen tänker förankra handlingsplanen för Agenda 2030.

Någon gång före sommaren kommer regeringen att presentera handlingsplanen för Agenda 2030 och de 17 globala målen för hållbar utveckling. Det skriver civilminister Ardalan Shekarabi (S) i ett svar på en skriftlig fråga från riksdagsledamot Sofia Arkelsten (M).

Arkelsten undrar i sin fråga till Shekarabi om det finns planer på att presentera handlingsplanen på det Agenda 2030-seminarium som arrangeras i riksdagen på onsdagen den 23 maj. Men Shekarabi svarar alltså inte direkt på frågan, utan avgränsar sig till "före sommaren".

Arkelsten undrar även hur regeringen avser att förankra planen parlamentariskt. Den frågan besvarar inte Shekarabi överhuvudtaget, utan skriver endast att han och klimat- och biståndsminister Isabella Lövin (MP) kommer att delta i riksdagsseminariet: "Vi kommer då att berätta mer om syftet och ambitionerna med regeringens nationella handlingsplan."

Login