Inget svar från Bolund om kärnkraftsägarnas augustikrav

Svensk kärnkraft riskerar att stanna om inte regeringen beslutar om förvaret för kärnavfall före den sista augusti, larmar energibolagen Vattenfall, Fortum och Uniper. Men från miljöministern Per Bolunds (MP) departementet meddelar man att besked kommer när det kommer.

Ägarna av svensk kärnkraft sliter hårt för att pressa regeringen till ett beslut om det framtida förvaret av kärnavfall. Kommer inget besked innan augusti månad löper ut, ja då riskerar kärnkraften att stanna från och med år 2024, på grund av att mellanlagret i Oskarshamn är fullt. Det skriver Vattenfalls Torbjörn Wahlborg, Unipers Johan Svenningsson och Fortums Simon-Erik Ollus i en debattartikel i DN.

Men miljödepartementet avslöjar inte hur man bedömer den larmande tonen i debattartikeln. Därifrån kommer inget svar på om det är något beslut på gång så snart som bolagen kräver, det vill säga under den kommande veckan.

– Man jobbar på det. När man har något att säga, då kommer man att säga det, säger Josefin Sasse, pressekreterare hos miljöminister Per Bolund (MP), till Altinget.

Login