Kinnunen (SD) markerar mot partikollegornas ministerkritik

SD:s kritik mot de klimatpolitiska målen och samarbetet med klimat- och miljöminister Romina Pourmokthari (L) orsakar het debatt. Men partiet kommer sannolikt inte lägga fokus på att ändra målen, enligt Martin Kinnunen, klimatpolitisk talesperson. ”Det spelar inte så stor roll för oss”, säger han.

I flera artiklar om Tidöavtalets klimatpolitik har du kritiserat klimatmålen, men till Altinget har du tidigare sagt att klimatmålen inte är SD:s ansvar utan att de är regeringspartiernas eget projekt. Har ni ändrat uppfattning?

– Det jag menar är att det inte är så intressant för oss om man skriver en massa fina texter om att nå målen. Det bekymrar inte oss. Men målen ger oss inte några problem att samarbeta. De vill sträva mot målen, vi är mer intresserade av helheten, av konsekvenserna av politiken, säger Martin Kinnunen och fortsätter:

– Vi är inte intresserade av att arbeta med att styra mot de svenska klimatmålen. De europeiska däremot, når vi inte dem så ger det konsekvenser. Det är också mål som vi inte har någon nationell rådighet över. Men vi har inget emot om man skulle uppnå de svenska målen.

Login