Landsbygdsministern skakar liv i skogsrådet

Nationella skogsprogrammets skogsråd har legat i dvala en längre tid. Men i dag torsdag möter nya landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg (S) rådet, på dagordningen finns frågan om en uppdatering av handlingsplanen från år 2018.

I dag torsdag möter landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S) medlemmarna i nationella skogsprogrammets programråd. Det är ett nästan två timmar digitalt möte där dagordningen innehåller: Aktuella skogspolitiska frågor, skogspropositionen samt frågan om en uppdatering av skogsprogrammets handlingsplan – en handlingsplan som till sommaren har fyra år på nacken.

Tre organisationer har redan gjort ett inspel om behovet av en översyn av nationella skogsprogrammets strategi och handlingsplan. Det är Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen och Naturturismföretagen som i ett öppet brev till landsbygdsministern lyfter sex punkter som arbetet med skogsprogrammet bör inkludera.

”Vi vill se ett kunskapsbaserat nationellt skogsprogram där skogens alla värden respekteras, synliggörs och integreras i hela arbetet.” skriver de tre organisationerna i sitt brev.

Login