Matilda Ernkrans slår tillbaka mot Miljöpartiets biståndskritik

Regeringens beslut att dra ned på biståndet är huvudlöst, sade Janine Alm Ericson (MP) när hon mötte biståndsminister Matilda Ernkrans (S) i en riksdagsdebatt. Men Ernkrans valde att påminna Alm Ericson om att Miljöpartiet minsann gick med på liknande beslut under sin tid i regeringen. 

Kritiken från civilsamhället mot regeringen och biståndsminister Matilda Ernkrans (S) för att göra miljardavräkningar på årets bistånd, för att använda till flyktingmottagande, är stenhård. ”Skamligt och ovärdigt” skriver 100 organisationer om nedskärningarna i en debattartikel på Altinget.

Miljöpartiet hör till dem som stämmer in i kritiken och i en riksdagsdebatt anklagade Janine Alm Ericson, tidigare statssekreterare vid utrikesdepartementet, regeringen för att agera huvudlöst. Detta genom att såväl sänka skatten på fossila drivmedel som att skära i klimatbiståndet.

– Från att ha varit ett föregångsland har Sverige nu blivit ett land som minskar sina ambitioner och riskerar att dra andra med sig, sade Alm Ericson.

Login