Miljöpolitik bakom mycket KU-kritik

KONSTITUTIONSUTSKOTTET. KU:s årliga granskning kritiserar regeringen på tio punkter – och hälften av dem berör miljö- och energipolitiken.

– Ett uppseendeväckande uttalande från miljöministern i samband med att de här myndighetsbesluten togs. Det säger riksdagsledamot Eskil Erlandsson (C) om klimat- och miljöminister Åsa Romsons (MP) uttalande i en TT-artikel där hon beklagade Naturvårdsverkets beslut om att delegera besluträtten av licensjakt på varg till länsstyrelserna.

Och konstitutionsutskottet håller med Eskil Erlandsson. I den osedvanligt långa lista med kritik mot regeringens styrning som KU:s granskning ledde till detta riksdagsår, är Romsons uttalande en av punkterna.

"Även om det inte var statsrådets avsikt att påverka myndigheterna är det enligt utskottet inte uteslutet att uttalandet kunde uppfattas ge uttryck för hennes uppfattning i sådana hänseenden som var av betydelse i den prövning som senare skulle göras av länsstyrelserna och, efter överklaganden, av Naturvårdsverket." skriver konstitutionsutskottet i sitt betänkande.

Login