Ministern om artskyddskritiken: Förra regeringens misslyckande

Klimat- och miljöministern ger fortsatt inte svar på när artskyddsutredningen kommer, men är tydlig med att det är förra regeringens misslyckande att skogsägare i dag hamnar i kläm. ”Därför behöver vår regering ta vid och göra det vi kan för att lösa frågan så raskt som möjligt”, säger hon i en riksdagsdebatt. 

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) vann dragkampen med landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) och lyckades behålla artskyddsfrågan på sitt departement när regeringen tillsatte sin skogsutredning i februari.

Men den utlovade artskyddsutredningen lyser med sin frånvaro och på onsdagen fick Poumokhtari återigen kliva upp i riksdagens talarstol för att i en interpellationsdebatt svara på den enkla frågan ”Varför?”.{{quote:14283:L}}

– Bråttom har det varit länge nu, men än i dag har regeringen inte gett något besked om när man kommer att ta itu med den här frågan, som är den viktigaste för landets skogsägare, sade S-ledamoten Malin Larsson, som ställt interpellationen till ministern, och fortsatte:

Login