Ministrarna Farmanbar och Thorwaldsson utan riksdagsplats

Både energiminister Khashayar Farmanbar och näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson står utan riksdagsplats. Nu väntar en tid i karantän då de inte fritt ska kunna välja sina nya uppdrag och anställningar. Thorwaldsson siktar på att odla och plocka svamp, enligt DN.

Cirka halva S-regeringen ställde upp i riksdagsvalet. Samtliga av kandidaterna var så väl placerade på riksdagslistorna att de också utan dramatik fått en plats i riksdagen, när de nu är på väg att lämna Rosenbad och regeringen.

Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll hör till de ministrar som nu kan återvända till riksdagshuset. Det gör även landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg. Sätherberg hann under den gångna mandatperioden med att vara ledamot i såväl trafikutskottet som i näringsutskottet, innan Magdalena Andersson plockade över henne till regeringen och rollen som landsbygdsminister vid regeringsombildningen i november förra året.

Annika Strandhäll var ledamot i utrikesutskottet innan hon gjorde come back som statsråd – och debut inom klimat- och miljöområdet – i november. På Altingets fråga om hon tänker återvända till riksdagen samt om hon vill fortsätta med miljöpolitiken svarar Strandhäll i en skriftlig kommentar till Altinget:

Login