MP och C på kollisionskurs om strandskyddsförslag

REAKTIONER. Enligt januariavtalet ska Strandskyddsutredningens förslag vara omvandlade till en proposition om knappt ett år, men vägen dit ser inte ut att bli rak och enkel. Centern tar visserligen emot förslagen med varm famn, men Miljöpartiet anser att utredningen inte har gjort sitt jobb. 

På måndag förmiddag lämnade strandskyddsutredaren Catharina Håkansson Boman över sina förslag till miljödepartementet. Förändringar i strandskyddet, för att underlätta landsbygdsutveckling, är en viktig punkt i januariavtalet för Centerpartiet. Och Centerns landsbygdspolitiska talesperson Kristina Yngwe, ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, tycker att förslagen ser mycket lovande ut.

– Vi välkomnar utredningen. Den innehåller flera förslag som kan ge större möjligheter till landsbygdsutveckling, säger hon till Altinget.

Hon tycker det är bra att kommunerna föreslås få större makt, genom förslaget att kommunerna ska kunna peka ut så kallade landsbygdsområden där strandskyddet upphävs. Ett beslut som fattas av länsstyrelsen efter ansökan från en eller flera kommuner.

Login