MP ökar sitt miljardbud till skogsägarna – C avvaktar

Moderaterna har skrivit brev till landets skogsägare. Miljöpartiet presenterade nya skogspolitiska förslag i veckan. Centerpartiet däremot ligger påfallande lågt i skogsfrågorna i valrörelsen. ”Skogspropositionen har kommit. Nu ska den få verka”, säger C:s skogspolitiska talesperson Peter Helander.

”Hur blir det med äganderätten när den ska förhandlas med Vänsterpartiet? Eller med skogsbruket när det ska förhandlas med Miljöpartiet?” De frågorna ställer sig Ulf Kristersson i ett brev som Moderaterna har skickat ut landets skogsägare, i förhoppning om att locka röster med löften om att skogsägare ska vara fria att bestämma över sin skog och att mer skog  ska brukas.

Frågorna från Ulf Kristersson i brevet må vara retoriska, men för den som faktiskt undrar, så kom det nya besked om Miljöpartiet och skogsbruket i veckan. Vid en pressträff i riksdagen presenterade de båda språkrören Per Bolund och Märta Stenevi ett antal färska förslag på skogsområdet.

Bland annat vill partiet lägga totalt åtta miljarder per år för skydd och skötsel av värdefull natur. Det är en ökning, enligt Per Bolund.

Login