Nytt brev till regeringen om myndighetsvarsel – vatten-vd varnar

Miljömyndigheternas varsel fortsätter att ge skapa svallvågor bland näringslivets branschorganisationer. Den här gången är det Svenskt Vattens vd Pär Dalhielm som skriver brev till klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) om vikten av att Kemikaliemyndigheten har tillräckliga resurser.

”Svenskt Vatten vill uppmärksamma regeringen om hur viktigt det är att myndigheter har tillräckliga resurser för att säkerställa implementering och efterlevnaden av lagstiftning på kemikalieområdet.”

Så inleder Pär Dalhielm, vd för Svenskt Vatten, sitt öppna brev till klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L). Det är en av flera reaktioner från näringslivets branschorganisationer på den senaste tidens pärlband av varsel från de olika miljömyndigheterna: Naturvårdsverket, Havs- och vattenmyndigheten, Skogsstyrelsen och Kemikalieinspektionen.

Även branschorganisationen Ikem har varnat för konsekvenserna av neddragningar på Kemikalieinspektionen och uppmanat regeringen att tvärtom ge myndigheten ökade resurser plus ett breddat uppdrag.

Login