Organisationer kräver att Kullgren (KD) tar tag i känslig utredning

LRF, Sportfiskarna och Svenska Jägareförbundet går samman och uppmanar landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) att ändra direktiven till den omstridda utredningen om rätten till jakt och fiske i fjällen.

Regeringen bör ändra direktiven till den parlamentariska Renmarkskommittén i två steg. För det första bör inte frågorna om jakt- och fiskerätten ovanför odlingsgränsen brytas ur i ett delbetänkande, utan bör vara en del av slutbetänkandet. För det andra direktiven till utredningen ses över i sin helhet.

Det skriver LRF:s ordförande Palle Borgström, Sportfiskarnas ordförande Eva Thörnelöf och Svenska Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson i en gemensam hemställan till näringsdepartementet och landsbygdsminister Peter Kullgren (KD).

– Vi tycker att det är klokt om man beslutar att ändra direktivet och inleder en översyn. Vi tycker också att det är väldigt bra att vi har med oss både Sportfiskarna och LRF, som har samma syn som oss på det här. Det blir starkt, säger Gun Fahlander, ordförande i Svenska Jägareförbundets fjällråd, till Svensk Jakt.

Login