Pressad EU-kommissionär försvarar återställningsförslag

Ordförandeskapets arbete med naturrestaureringsförordningen får blandat mottagande bland ministrarna i Stockholm. Samtidigt menar kommissionären att det sprids mycket desinformation om det egna förslaget.

Vid sidolinjerna under det informella miljöministermötet i veckan, men också på plats i flera av mötesrummen, blev det än mer tydligt. Arbetet med att ta fram regelverk för att leva upp till biologiska mångfaldsmålen som togs i Montreal har blivit en svår övning i praktiken.

En av dem som var laddad till tänderna med argument på plats var miljökommissionären Virginus Sinkevičius. Han har under året fått ta emot mycket kritik mot utformningen av det främsta förslaget för att leva upp till målen – Naturrestaureringsförordningen. Men han anser också att han har svar på tal.

– För när vi går igenom detaljerna, så försvinner många av de orosmoln som egentligen inte är baserade på det faktiska förslaget. Diskussionen är nu nedlusad av alla de förslag som inte ens står i texten, säger Sinkevičius till pressen vid sidolinjerna av mötet utanför Arlanda. Han fortsatte:

Login