Regeringen åker på bakslag i våtmarksfråga

Enligt Altingets uppgifter kommer regeringen att få en näsknäpp i miljö- och jordbruksutskottet för sin våtmarkssatsning. Detta genom att SD lägger ner sin röst och S, MP och C får igenom ett tillkännagivande. 

Representanter för flera partier i utskottet bekräftar för Altinget att regeringspartierna kommer att förlora en symbolisk omröstning om ett tillkännagivande på vattenvårdsområdet under torsdagen i miljö- och jordbruksutskottet.

Sakfrågan handlar enligt uppgift om att regeringen får ett bakslag för den ”budgetsatsning” som görs på våtmarksområdet. Tilldelningen till ändamålet, som samtidigt innebär att det görs en nedskärning av motsvarande på naturvårdsområdet, har lyfts fram av Tidöpartierna som mer långsiktig än tidigare regeringsbeslut.

− Är det då en nyhet när de görs mer långsiktiga? Det är det om man frågar byråkrater på finansdepartementet, för dem är det är en väldigt stor skillnad om man förlänger en tillfällig sak än om man inte gör det, kommenterade SD:s Martin Kinnunen i samband med att budgetpropositionen presenterades.

Login