Relationen till WWF bakom bråk i Jägareförbundet

STYRELSEARBETE. Relationen till Världsnaturfonden WWF har skapat konflikt i Jägareförbundet. Vid årsstämman petades ledamoten Rickard Axdorff ur styrelsen till följd av turerna i frågan.

En plats i Svenska jägareförbundets styrelse kommer att vara vakant under det kommande året. Detta efter att de 49 ombuden på förbundsstämman i torsdags beslutade att peta ledamoten Rickard Axdorff ur styrelsen. "Då var man inte jakt pamp längre. Bortröstad på årsstämman SJF med 1 röst. Blev 3 år. Tack och godnatt." skriver Rickard Axdorff samma kväll på twitter.

Orsaken bakom petningen är Rickard Axdorffs inblandning i en debattartikel i början av sommaren, om vargfrågan och Svenska jägareförbundets relation till WWF. Förbundet bör inte ha någon form av samarbete med förbundet så länge miljöorganisationen driver att Sverige ska ha fler vargar, enligt undertecknarna.

Axdorff skrev själv inte under debattartikeln, men hans inblandning i arbetet med den uppfattades som illojalt och som att han försökte runda styrelsen inför att frågan skulle upp på ett kommande styrelsemöte, skriver Svensk jakts chefredaktör Martin Källberg i en krönika om händelserna vid årsstämman.

Login