Så gick det för gd:arna i årets lönesamtal

Trafikverket Lena Erixons rejäla lönekuvert sticker fortfarande ut bland generaldirektörerna på miljö-, energi- och klimatområdet. Men i årets lönerevision hör hon till dem som får procentuellt sett lägst lönepåslag, om än inte lägst. Största lönepåslaget får generaldirektörerna på Jordbruksverket och Naturvårdsverket.

Med 175 900 kronor var Lena Erixon inte bara den bäst betalda generaldirektören på miljö-, energi- och klimatområdet, utan toppade löneligan bland de statliga myndighetscheferna under förra året. I året lönerevision får hon ett påslag på 1,5 procent och landar på 178 600 kronor. Det procentuella påslaget är dock i den nedre regionen.

Lägsta procentuella påslaget får Havs- och vattenmyndighetens gd Jakob Granit, 1,2 procent. Han har nu en lön på 114 100 kronor.

Bäst utdelning av lönesamtalet med sin statssekreterare fick Jordbruksverkets generaldirektör Christina Nordin och Naturvårdsverkets generaldirektör Björn Risinger. Risinger fick en löneökning på 2,1 procent och har nu en lön på 119 700 kronor. Nordin fick en löneökning på 2,8 procent och landar på 118 700 kronor per månad.

Login