SD behöver inte höja skatter – sparar på klimat och bistånd

Sverigedemokraterna presenterade på måndagen sitt valmanifest. Satsningarna ska inte finansieras av nya skatter. I stället vill partiet skära kraftigt i biståndet, klimatpolitiken och kostnaderna för invandringen.

Sverigedemokraternas valmanifest är till stor del en prioritering av de viktigaste frågorna ur den tidigare presenterade valplattformen. Men manifestet innehåller en nyhet – tandvård ska bli en del av högkostnadsskyddet för svenska medborgare och EU/EES-invånare. Nästa år ska det omfatta personer över 65 år för att sedan breddas till alla över 24 år åren därefter.

– Vi ser att det är angeläget att vi faktiskt får till den reformen nu. Det är viktigt framför allt för de som inte har ekonomiska möjligheter att få en tandvård, säger Linda Lindberg (SD), sjukvårdspolitisk talesperson, till Altinget.

Enligt partiet, som har bett riksdagens utredningstjänst att räkna på förslaget, kommer reformen fullt utbyggd kosta närmare sju miljarder kronor per år. Den exakta finansieringen ska SD återkomma till senare. Men det ska ske genom besparingar på andra områden. Det gäller för övrigt alla förslag som SD presenterar.{{quote:9869:R}}

Login