Skogsstyrelsen varslar personal

Cirka 50 anställda på Skogsstyrelsen berörs när arbetsmarknadssatsningen Naturnära jobb stängs i slutet av nästa år. Men enhetschefen har gott hopp. ”Det är inget som säger att vi inte kan fortsätta år 2023, om regeringen skjuter till pengar då” säger Fredrik Silfwerbrand.

Arbetsmarknadsprojektet Naturnära jobb fortsätter under nästa år, men därefter finns inga tecken i skyn – eller mer exakt i budgetpropositionen – om ytterligare anslag. Därför tvingas nu Skogsstyrelsen varsla personal. Långa uppsägningstider gör att varslet sker redan nu, förklarar enhetschef Fredrik Silfwerbrand.

Totalt är det runt 50 personer som berörs, fördelade på landets samtliga län. Framför allt handlar det om arbetsledare samt om personer som arbetar med matchning.

– Vi hoppas hela tiden på att få anslag och kunna fortsätta. Vi har hållit på med arbetsmarknadsprojekt på Skogsstyrelsen sedan 50-talet. Det är inget som säger att vi inte kan fortsätta år 2023, om regeringen skjuter till pengar då, säger Fredrik Silfwerbrand till Altinget och tillägger att även samarbeten mellan myndigheter kan vara aktuellt.

Login