Skogsstyrelsen: Vi gallrar inga uppgifter

Skogsstyrelsen avregistrerar nyckelbiotoper i vissa fall, men det innebär inte att uppgifterna gallras bort. Det lovar myndigheten i ett svar till Riksarkivet som velat försäkra sig om att ingen gallring av uppgifter pågår.

Inga uppgifter om nyckelbiotoper gallras och försvinner ur Skogsstyrelsens system – inte ens när en nyckelbiotop avregistreras. Det försäkrar myndigheten i ett brevsvar till Riksarkivet.

Riksarkivet skrev till Skogsstyrelsen i mitten på februari och ville försäkra sig om att Skogsstyrelsens beslut i december, om att bland annat avregistrera vissa nyare nyckelbiotoper på skogsägarens begäran, inte innebär att handlingarna och uppgifterna förstörs eller försvinner.{{quote:8989:R}}

Men uppgifterna finns fortsatt kvar – även om nyckelbiotopen är avregistrerad, ändrad eller förstörd – om än under annan status. Det skriver Skogsstyrelsen i sitt brev. Det innebär att en tidigare nyckelbiotop istället kan få statusen spolierad (om den har avverkats) eller avförd (om den varit felaktigt registrerad eller hör till de nyckelbiotoper som skogsägare kan få avregistrerade).

Login