Statsministerns utspel mot klimataktivister landade hos Strömmer

När riksdagsledamot Linus Lakso (MP) frågar statsministern varför han pekar ut fredliga klimataktivister och kallar dem för ett säkerhetshot får han inget svar – det kommer istället från en helt annan minister. ”Jag tycker statsministern måste ta lite eget ansvar för det här”, säger Linus Lakso.

Riksdagsledamot Linus Lakso (MP) har frågat statsminister Ulf Kristersson vad han menar i ett inlägg på sociala medier där han pekar ut Extinction Rebellion som ett säkerhetshot och beskriver klimataktivister i allmänhet som ett hot mot demokratin och totalitära krafter.

Detta med anledning av Ulf Kristersson inlägg på instagram efter att klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) ställde in sin medverkan vid ett arrangemang hos Fossilfritt Sverige med hänvisning till säkerhetsskäl.

Men det är inte Ulf Kristersson som svarar på Linus Laksos skriftliga fråga, utan han låter justitieminister Gunnar Strömmer (M) kliva in. Linus Lakso tycker det är tveksamt att statsministern lämpar över frågan på någon som överhuvudtaget inte var inblandad.

Login