Två miljarder mindre till skogen inget problem för (C)

Att två miljarder till skydd av värdefulla skogar försvinner i och med att M+KD+SD-budgeten röstades igenom i riksdagen förändrar inte Centerns syn på skogsuppgörelsen med regeringen, enligt Peter Helander, partiets skogspolitiska talesperson.

När riksdagen på onsdagen röstade igenom M+KD+SD-budgeten innebar det att cirka två miljarder kronor till skydd av värdefull natur försvann, jämfört med regeringens budget. Men det är ingenting som påverkar skogsuppgörelsen och skogspropositionen, enligt Centerns Peter Helander.

– Det tycker jag inte. Skogspropositionen innebär inga ekonomiska ramar överhuvudtaget. Det som däremot finns är skrivningar som innebär att hur mycket pengar man avsätter i budgeten påverkar hur mycket skog som myndigheterna kan avsätta, säger han till Altinget.

För Miljöpartiet har de ökade kraftigt ökade budgetanslagen till skogsskydd varit avgörande, även om de inte varit en uttalad del av skogsförhandlingarna. Partiet har också sagt under den händelserika onsdagen att skogsuppgörelsen har fallit.

Login