V:s nej blev ett ja – Dadgostar går emot riksdagsgruppen om Cementa

Vänsterpartiets miljö- och klimatpolitiska företrädare – Elin Segerlind och Jens Holm – har öppet kritiserat regeringens undantagslag för Cementa. Men Nooshi Dadgostar och V:s partiledning sluter upp bakom regeringen. "Det finner jag mig i, även om jag inte delar deras slutsats." säger Elin Segerlind till Altinget.

Både Elin Segerlind och Jens Holm har varit tydliga i sin kritik mot regeringens undantagslag för Cementa. I mitten på september sade Jens Holm till Altinget att partiets målsättning var att komma in med en följdmotion till regeringens proposition, trots den extremt korta motionstiden på 24 timmar.

– Vi motsätter oss den urholkning av miljöbalken som regeringen gör. Vi kan inte skräddarsy lagstiftning utifrån ett enda företag som inte kunnat lämna in en miljökonsekvensbeskrivning som håller måttet, sade då Jens Holm till Altinget.

{{factbox:2763:L}}En majoritet i Vänsterpartiets riksdagsgrupp ska ha varit på samma linje som Segerlind och Holm, att partiet skulle rösta nej till lagförslaget. Men Nooshi Dadgostar och partiets verkställande utskott var av annan uppfattning, skriver TT

Login