Förtryckta systrar motades bort av socialtjänsten

Två systrar vädjade till socialtjänsten om hjälp när de var instängda av sin egna far. Men istället för att ingripa, började sektioner inom socialtjänsten bråka om vem som hade ansvaret för ärendet. Det ledde till att systrarna fortsatt blev misshandlade i hemmet i flera dagar.

Sydsvenskan rapporterar om missförhållanden inom socialtjänsten i Malmö. Tvister mellan handläggare och chefer på olika sektioner har lett till att att två hedersförtryckta systrar i akut behov av hjälp lämnades åt sitt öde. Medan socialcheferna sköt ansvarsfrågan fram och tillbaka mellan sig, blev systrarna, som var instängda av sin far, misshandlade. Det tog fem dagar innan en av sektionerna till slut bröt dödläget och hjälpte systrarna att fly.

Sydsvenskan skriver vidare att det inträffade enligt anställda socialarbetare beror på rutiner som i sig bryter mot socialtjänstlagen, men som samtidigt innebär pressade kostnader för hemlösa i behov av boende.

– Hon är duktig på att mota bort folk som behöver hjälp, säger en socialarbetare med insyn, om en av de ansvariga cheferna.

Login