Reformisternas ordförande: “Vi ska bedriva massiv opinionsbildning” 

INTERVJU. Den nya S-föreningen Reformisterna vill styra den ekonomiska politiken vänsterut. En statlig investeringsbank, återinförd fastighetsakatt och ett slopat överskottsmål ska ge utrymme för investeringar i mångmiljardklassen.

Altinget har träffat Reformisternas ordförande Markus Kallifatides. 

Reformisterna bildades i början av februari. Bakom föreningen står Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys, den tidigare riksdagsledamoten Sara Karlsson och Markus Kallifatides, docent vid Handelshögskolan i Stockholm. Föreningen har presenterat ett förslag till nytt ekonomiskpolitiskt program för Socialdemokraterna. Detta bara någon månad efter att S har ingått en uppgörelse med C, L och MP som gör att regeringen tar en rejäl sväng högerut i den ekonomiska politiken.

– Vi är på väg in i en mandatperiod där, om inte någonting oväntat sker, så kommer man fortsätta att betala av på statsskulden snarare än att göra kraftfulla satsningar mot ojämlikheten i Sverige. Det tror jag är ett dåligt recept för vårt parti och vad värre är, jag tror att det är dåligt recept för vårt samhälle i stort. Ett riktigt dåligt recept faktiskt, säger Kallifatides till Altinget och lägger till:

Login