Riksdagscomeback på gång för Arkelsten (M)

INHOPP. Moderaternas tidigare partisekreterare Sofia Arkelsten åkte ur riksdagen i höstas. Nu kan hon göra comeback, när en partikollega går på föräldraledighet.

Jessica Rosencrantz kommer att vara barnledig från den 26 augusti 2019 till den 3 maj 2020. Under perioden ska hennes riksdagsplats fyllas av en ersättare.

Först på tur att fylla Rosencrantz skor står Sofia Arkelsten, som tvingades lämna riksdagen i höstas efter att Moderaterna i Stockholms kommun backat med två mandat. 

Arkelsten är i dag senior konsult på PR-byrån Hallvarsson och Halvarsson. Hon satt i riksdagen 2006-2018. 2006-2010 var hon ledamot av miljö- och jordbruksutskottet och 2012-2018 satt hon i utrikesutskottet. Det senare var hon ordförande för 2012-2014.

Mellan 2010 och 2012 var hon partisekreterare för Moderaterna.

Forrige artikel De har lämnat riksdagen under året De har lämnat riksdagen under året Næste artikel MP-byte i utskotten – Fridolin till EU-nämnden MP-byte i utskotten – Fridolin till EU-nämnden
Anna Kinberg Batra tvingas lämna – flyttas till Regeringskansliet

Anna Kinberg Batra tvingas lämna – flyttas till Regeringskansliet

Regeringen har inte längre förtroende för Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Efter hård kritik tvingas den tidigare moderatledaren nu lämna posten. I stället flyttas hon till Regeringskansliet där hon fortsatt kan tjäna miljonbelopp fram till 2029.