Vänsterkanten överges av Socialdemokraterna enligt Sjöstedt

VALRÖRELSEN. Om statsminister Löfven regerar med Centerpartiet och Liberalerna i höst, lämnas Vänsterpartiet ensam om att verka för vänsterns värderingar, enligt partiledare Jonas Sjöstedt (V).

Trots att Vänsterpartiet står och stampar runt sju procent i opinionsmätningar, är partiledaren Jonas Sjöstedt positiv inför valet och berättar att partiet kommer att stå sig stark under valrörelsen. Om några veckor har partiet sin partikongress i Karlstad, där hela valplattformen ska formas. Men det är spridda åsikter om vilken politik partiet ska föra inför hösten.

– Det är klart att partistyrelsen kan få med motioner som inte fungerar. Men vi måste också bestämma om valplattformen ska bli grönare eller mer feministisk, säger han under en träff med riksdagsjournalister under tisdagen.

Många frågetecken finns kring vilken roll Vänsterpartiet har spelat under denna mandatperiod och vad partiet kan tänkas ha för roll under nästa. Men Sjöstedt hävdar att trots osäkerheten efter förra valet, har partiet kunnat utveckla ett bra samarbete med regeringspartierna.

Login