Aeroflot vill sommarflyga mellan Moskva och Stockholm

Aeroflot Russian Airlines har ansökt hos Transportstyrelsen att få flyga mellan Moskva och Stockholm under sommaren. Svaret från regeringen lär inte ha tagit så lång tid att formulera: Nej.

– Regeringen har arbetat tillsammans med EU för att rikta hårda sanktioner mot Ryssland. Helt i linje med sanktionerna avslår regeringen nu ansökan från ett ryskt flygbolag. Så tillämpas sanktionerna och så fortsätter vi att sätta press på Ryssland, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) i ett pressmeddelande.

Det är regeringen som tar ställning till ansökan om trafiktillstånd från Aeroflot, som har skickats till Transportstyrelsen, eftersom ansökan berör en stat som omfattas av sanktioner. EU-sanktionerna förbjuder ryska flygplan att landa på, starta från eller flyga över unionens territorium.

Dessutom har bolaget obetalda luftfartsavgifter till Transportstyrelsen och saknar det godkännande från EU:s flygsäkerhetsmyndighet EASA som krävs för att få utföra kommersiell flygtrafik till och från unionen, skriver regeringen i pressmeddelandet.

Login