Inget besked om slutförvar – SD-hot om misstroende

Miljöminister Per Bolund (MP) har redan KU-anmälts dubbelt upp för regeringens hantering av frågan om kärnavfallslagring. Nu viftar Sverigedemokraterna med hot om misstroendeförklaring. ”Jag har tagit upp det med min partiledare.” säger Mattias Bäckström Johansson till Altinget.

På tisdagen var miljöminister Per Bolund (M) i näringsutskottet för att svara på frågor om beredningen av ärendet om ett slutförvar för använt kärnbränsle. Men miljöministerns svar till ledamöterna gjorde ingenting klarare än för två månader sedan, utan tvärtom. Det anser SD:s Mattias Bäckström Johansson.

I augusti delade regeringen upp Svensk kärnbränslehanterings ansökan i två, mellanlagret i Oskarshamn fick tummen upp och frågan om slutförvaret i Östhammar sköts på framtiden – med löfte om besked inom några månader.

– Med tanke på att två månader har gått sedan dess försökte vi får svar på om man står fast vid det och vad det innebär. Men istället upplever vi att man backar, att man grumlar sikten och är otydligare i dag än då, säger Bäckström Johansson som anser att regeringen obstruerar.

Login