L-parlamentarikern inför sista året: Prioriterar Ukraina och kritiska råvaror

Handel, luftkvalitet och kritiska råvaror – det är frågor som Liberalernas EU-parlamentariker Karin Karlsbro vill lägga sin energi på under mandatperiodens sista år. Men en fråga är enligt henne viktigare än alla andra det kommande året.

På den liberala EU-parlamentarikern Karin Karlsbros att-göra-lista finns en lång rad saker att klara av innan hennes mandat löper ut om ett år.{{factbox:4521:R}}För det första vill hon lägga sitt krut på att revideringen av luftkvalitetsdirektivet ska bli färdig – en förhandling som Karin Karlsbro under våren fick kliva in i som skuggrapportör efter ett avhopp i sin partigrupp, Renew Europe, som samlar liberala partier inom EU och där även Centerpartiet ingår. Ambitionen med reformen är att få EU att leva upp till nya luftkvalitetsnormer – och ytterst att minska antalet förtida dödsfall till följd av bristande luftkvalitet.

Karin Karlsbro jobbar även för att färdigställa EU:s strategi för kritiska råvaror, även där som ansvarig förhandlare för sin partigrupp i det rådgivande miljöutskottet.

– Sen är jag som ledamot väldigt angelägen att vi verkligen ska bli helt klara med allt som rör det stora klimat- och miljöpaketet Fit for 55, säger hon. {{toplink}}

Login