Polismyndigheten begär fler civilanställda

KORTNYTT. Polisen behöver kunna möta de ökade kraven och begär därför 1 000 nya civilanställda i budgetunderlaget till regeringen. 

Till följd av en ökad belastning på grund av den grova våldsbrottsligheten, en ökande befolkning och nya arbetsuppgifter för polisen, behöver myndigheten anställa 1 000 civila medarbetare med expertkompetens redan under 2019 och 2020. 

− Läget i de mest brottsutsatta områdena har försämrats med fler dödsskjutningar och ökad otrygghet. Det krävs ytterligare satsningar för att vända utvecklingen av den grova brottsligheten och samtidigt klara av annan brottslighet som till exempel sexualbrott och internationella stöldligor, säger Mats Löfving, ställföreträdande rikspolischef och chef för Polismyndighetens nationella operativa avdelning i ett pressmeddelande från polisen.

De områden som lyfts fram som extra viktiga att stärka är utredningsverksamheten, polisens brottsförebyggande arbete, IT-verksamheten och ytterligare digitalisering av verksamheten. Främst på grund av att merparten av brottsutredningarna är IT-relaterade i någon form.

Login