Regeringen föreslår nytt stödpaket på 3,4 miljarder till Ukraina

Regeringen föreslår ett nytt stödpaket till Ukraina. Stödet omfattar ammunition, reservdelar, transportfordon, beredskapsvaror, minröjningsutrustning samt en återförsäljning av jaktrobotar till USA som sedan ska skänkas till Ukraina. Riksdagen väntas fatta beslut redan på torsdag. 

Paketet omfattar ett värde av 3,4 miljarder kronor och är Sveriges trettonde stödpaket till Ukraina. Försvarsminister Pål Jonson (M) presenterade det nya stödpaketet vid en pressträff på tisdagen tillsammans med Försvarsmaktens Michael Claesson, generallöjtnant och chef för försvarsstaben.

– Jag vill uttrycka ett varmt tack till riksdagens partier för en bra dialog kring det här stödpaketet. Jag vill på intet sätt föregripa den processen som kommer att äga rum i riksdagen, men jag vet att det kommer att läggas ett så kallat utskottsinitiativ i finansutskottet på onsdag, säger Pål Jonson vid pressträffen.

Riksdagen kan fatta beslut redan på torsdag och regeringen fatta beslut om att verkställa beslutet på fredag, enligt Jonson.

Login