SD:s energipolitiska talesperson delar gärna på sina uppgifter

SD:s närings- och energipolitiska talesperson Mattias Bäckström Johansson kan tänka sig att dela med sig av sina ansvarsområden när riksdagsgruppen nu växer.

Mattias Bäckström Johansson har i dag en packad uppdragsbeskrivning, som närings- och energipolitisk talesperson, men också vice gruppledare och vice partisekreterare. Han uppger att ett platsbyte inte är aktuellt i nuläget då partiet precis utsett nya talespersoner. Men han beskriver samtidigt ansvaret som ”lite för omfattande”.

– Sedan är det så att både S och M har två personer som jobbar med energifrågan i näringsutskottet. Jag tror att man kan dela på det, och vi kommer ju att behöva växla upp organisationen, säger Bäckström Johansson till Altinget.

Två kandidater till att bistå, eller ta över energifrågorna, är de nya riksdagsledamöterna Elsa Widding och Jessica Stegrud. Stegrud är inte helt säker på att hon tar platsen hon valts till, men är samtidigt tydlig med att om hon ska ta plats så är det inte för att vara "backbencher".

Login