Utrikesräv ny direktör för UI

Jakob Hallgren, tidigare ambassadör och anställd vid utrikesdepartementet, har tillträtt tjänsten som direktör för Utrikespolitiska institutet.

Hallgren började sin karriär på utrikesdepartementet år 1999 och har tjänstgjort i Sydkorea, Genève och Sarajevo. I sex år var han biträdande direktör för fredsforskningsinstitutet Sipri. Han kommer närmast från tjänsten som ambassadör för nedrustning och icke-spridningsfrågor vid utrikesdepartementet. 

”Jakob Hallgren har stor kunskap om utrikespolitik, erfarenhet av att arbeta med forskningsbaserade institutioner och gedigen erfarenhet av ledarskap och utvecklandet av ledarskapsstrategier. I en orolig värld där vi allt mer påverkas av ”fake news” och andra påtryckningar utifrån är det viktigt att Sverige har ett utrikespolitiskt institut som kan leverera forskningsbaserad kunskap, policyanalyser, och står starkt i sitt folkbildande uppdra”, sade Marie Söderberg, UI:s styrelseordförande, i samband med utnämningen förra året. 

Honored and humbled to have assumed office today as new Director of @UISweden. Its research, policy advice and public outreach is more needed than ever in these challenging times. pic.twitter.com/aKkevqoVd3

Login