Granskningen av Myh – bör utreda gemensam antagning

En granskning av yrkeshögskolan visar att det finns områden som behöver förbättras. Bland annat behöver Myndigheten för yrkeshögskolan (Myh) säkerställa att det inte förekommer jäv och så föreslås ett gemensamt ansökningssystem. ”Har skrivit till regeringen förra året om just det”, säger Thomas Persson, gd för Myh. 

En ny granskning från Riksrevisionen visar att yrkeshögskolan (YH) i stora drag lever upp till riksdagens intentioner och förser arbetsmarknaden med efterfrågad kompetens.

– Riksrevisionen har gjort en omfattande effektivitetsgranskning om YH lever upp till riksdagens förväntningar och om Myndigheten för yrkeshögskolan är effektiv i sitt arbete. Från mitt perspektiv är den absolut viktigaste slutsatsen att det här verkar fungera. Det blir ett kvitto för alla dem som jobbar med det dagligen och lägger ner mycket arbete. Det är jättepositivt, säger Thomas Persson, gd för Myh, till Altinget.

Men det finns också delar som behöver utvecklas. För Myh handlar det om två områden som behöver förbättras. Dels rekommenderar Riksrevisionen att myndigheten ser över sitt arbete för att hantera potentiella jävsituationer och motverka hot mot oberoende.

Login