Anders Wallensten startar hälsopodd

Anders Wallensten, epidemiolog på Folkhälsomyndigheten och numer även författare, startar podden Hälsogåtan. I podden ska olika aspekter av hälsa avhandlas, så som sömn, relationer och tankar. Flera experter kommer att gästa programmen, bland annat psykiatrikern Anders Hansen.

Folkhälsomyndighetens epidemiolog Anders Wallenstens jakt på hälsans gåta fortsätter. Förra året släppte han boken Hälsogåtan, och nu lanserar han podden med samma namn.

– Vi fullständigt bombarderas av hälsobudskap, vilket kan kännas förvirrande, som om hälsa är en svår gåta vi ska lösa. Jag tror ju inte att det är så, utan att det handlar om att ha lite koll på hur vi människor är konstruerade och hur evolutionen har format oss. I den här podden pratar jag därför om sex nycklar till hälsa, för det är så jag tänker på det: rörelse och mat är viktigt såklart, men också relationer, mina tankar, min omgivning och inte minst sömnen, säger Anders Wallensten i ett pressmeddelande.

Bland andra ska Anders Hansen, överläkare i psykiatri, hjärnforskaren Hedvig Söderlund och psykologen Katarina Blom medverka.

Login