Barn i kläm när socialtjänsten överbelastas

OMSORG. Den överbelastade sociala barn- och ungdomsvården kan leda till att barn kommer i kläm, menar barnministern Åsa Regnér. Under måndagen hölls ett seminarium för att komma till rätta med de problem som finns inom socialtjänsten.

– Sedan jag tillträdde har jag fått många rapporter om överbelastningar och oklarheter inom barn- och ungdomsvården. I värsta fall är det barn som kommer i kläm, sade barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér på en pressträff under måndagen.

Åsa Regnér (S) och den nationella samordnaren för barn- och ungdomsvården Cecilia Grefve, har mött myndigheter, organisationer och aktörer för att diskutera och finna lösningar på problemen inom socialtjänsten. Det är den första nationella samordningen av sitt slag menar Åsa Regnér. Syftet är att gemensamt lyfta frågor som rör barn- och ungdomsvården, men också att stödja regeringens arbete att utveckla vården. Under året kommer det bland annat att tas fram direktiv en kommande utredning för att se över socialtjänstlagen.

Åsa Regnér meddelande även att Cecilia Grefves uppdrag har skärpts. Förutom att stödja kommuner kommer hon även att rapportera var tredje månad till socialdepartementet eftersom Åsa Regnér genomgående vill ha synpunkter på vad som kan förbättras.

Login