Fyra av tio fysioterapeuter överväger byta yrke

ARBETSMILJÖENKÄT. Drygt fyra av tio fysioterapeuter har under det senaste året funderat på att byta yrke, enligt en enkät som fackförbundet Fysioterapeuterna har gjort bland medlemmarna.

I en enkätundersökning som Fysioterapeuterna genomförde under våren bland de medlemmar som är anställda inom primärvården svarade 43 procent att de funderat på att byta yrke. En majoritet av dessa är unga, mellan 26 och 33 år, enligt ett pressmeddelande från yrkes- och fackförbundet.

Över 1800 medlemmar har svarat på enkäten och resultatet visar på stora brister i arbetsmiljön, enligt ordförande Stefan Juttterdal. Varannan fysioterapeut inom primärvården anser att de inte kan sköta sina arbetsuppgift på ett tillfredsställande sätt och var fjärde att de inte kan arbeta på ett patientsäkert sätt.

– Arbetssituationen för många av våra medlemmar är allvarlig och det krävs en övergripande systemförändring för att strukturella problem inte ska äventyra hälso- och sjukvården, säger Stefan Jutterdal i pressmeddelandet.

Login