Hallengren till svars om skönhetsbehandlingar

KONSUMENTSKYDD. Två moderata riksdagsledamöter ställer socialminister Lena Hallengren (S) till svars för det fortsatt svaga konsumentskyddet vid kroppsbehandlingar. När kommer en ny lagstiftning, undrar Lars Beckman och Cecilie Tenfjord Toftby.

År 2015 kom utredningen om ett stärkt konsumentskydd vid kroppsbehandlingar, men fortfarande finns ingen lagstiftning på plats. Det konstaterar de två moderata riksdagsledamöterna Lars Beckman och Cecilie Tenfjord Toftby i varsin interpellation till socialminister Lena Hallengren (S).

"Även om regeringens passiva hållning i frågan kan tolkas som om att de faktisk tycker vill man vara fin får man lida pin är detta inte värdigt ett modernt samhälle. Skönhetsoperationerna ökar ständigt i antal, och det är regeringens uppgift att lagstiftningen hänger med i utvecklingen." skriver Tenfjord Toftby och undrar när en ny lagstiftning ska komma på plats.

"Det är sannolikt så att de flesta i Sverige tror att det finns ett starkt konsumentskydd på alla områden – inklusive skönhetsbehandlingar." skriver Lars Beckman och refererar till ett lagförslag som regeringen förberett, i en departementspromemoria från förra året, som anger att lagen ska börja gälla i januari nästa år. Han undrar hur Lena Hallengren tänker hjälpa dem som har blivit felbehandlade innan den nya lagstiftningen kommit på plats.

Login