Inga lagförslag för vården i höst: ”Preliminär lista”

Propositionsförteckningen för hösten saknar lagförslag på vårdområdet. ”Listan är preliminär”, svarar socialdepartementet.

Höstens propositionsförteckning sträcker sig fram till januari 2025. På socialdepartementets område finns bland annat en ny socialtjänstlag och gårdsförsäljning, som båda ska lämnas i januari. De båda lagförslagen ska behandlas av riksdagen senare under våren.{{toplink}} 

För hälso- och sjukvårdens del innehåller förteckningen flera skrivelser, däribland nationell strategi inom området psykisk hälsa och suicidprevention och Riksrevisionens rapport om statens arbete med informationssäkerhet i vård och omsorg, som båda ska lämnas till riksdagen i oktober. Däremot saknas propositioner helt, vilket enligt socialdepartementet inte betyder att det inte kommer några. 

”Propositionslistan för hösten är preliminär. Vi kan inte säga än om det kommer någon proposition på vårdområdet men det är flera ärenden som är på gång som kan hamna där under hösten eller våren”, skriver Joel Apelthun, pressekreterare hos sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD)  i ett mejl till Altinget. 

Login