Lika rätt till vaccination

HÄLSA. Ett nationellt vaccinationsprogram för äldre skulle bidra till att främja allmänhälsan och minska antalet sjukdomsfall, det menar PRO och SPF Seniorerna. 

PRO och SPF Seniorerna gör gemensam sak för att driva frågan om ett nationellt vaccinationsprogram för äldre. Införandet av ett vaccinationsprogram skulle innebära minskad sjukdom och främja allmänhälsan hos äldre, skriver organisationerna i ett gemensamt pressmeddelande.

Rapporten ”Lika rätt till vaccination – ett nationellt vaccinationsprogram för äldre” lyfter vikten av ett nationellt vaccinationsprogram för äldre i Sverige i dag. Rapporten innehåller en omfattande attitydundersökning bland äldre som visar att 86 procent av de tillfrågade är positivt inställda till införandet av ett vaccinationsprogram för äldre.

– Med ett nationellt vaccinationsprogram för äldre skulle de skillnader som i dag finns gällande tillgång och kostnader för vaccinationer i de olika landstingen undanröjas. Sveriges äldre skulle få lika rätt till vaccination oavsett var i landet de bor, säger Christina Tallberg, ordförande för PRO i ett pressmeddelande.

Login