MP vill se ny missbruksutredning

KONGRESS. Gerhard Larssons missbruksutredning från år 2011 har hunnit bli för gammal. Det anser Miljöpartiets styrelse som vill att det ska genomföras en ny utredning.

Det behöver göras en ny missbruksutredning. Det anser Miljöpartiets styrelse som föreslår att partikongressen denna helg ska ställa sig bakom att partiet ska driva på för: "en statlig utredning om beroendevård med speciellt fokus på smittskydd och behandling, där ny kunskap och erfarenheter från omvärlden på området beaktas".

– Det har inte blivit så mycket av den förra utredningen och sedan den lämnades över har det hänt mycket, inte minst vad gäller behandling, säger Anders Åkesson, regionråd i Skåne och ledamot i Miljöpartiets styrelse

Den förra utredningen är den så kallade Gerhard Larsson-utredningen eller Missbruksutredningen; en stor utredning som pågick under tre års tid och tillsattes av den borgerliga regeringen år 2008. Men efter att den lämnades över till regeringen och det KD-styrda socialdepartementet år 2011, så hände det inte mycket med förslagen.

Login