Ny generalsekreterare för Mind

Rickard Bracken går från Suicide zero till Mind där han blir generalsekreterare. Han ser samarbete som en faktor för en lyckad utveckling av det suicidpreventiva arbetet.

Den 4 april tillträdde Rickard Bracken tjänsten som generalsekreterare för Mind och efterträdde då Maria Alsander som har varit tillförordnad på posten sedan september 2023. Bracken kom närmast från tjänsten som generalsekreterare för Suicide zero. Under de senaste åren har han även arbetat med projekt inom Research institute of Sweden och Sveriges Kommuner och Regioner. Dessutom var han ansvarig för regeringeuppdraget Hjärnkoll.

Förra året tog Mind emot cirka 90 000 samtal till de fyra stödlinjer som organisationen driver.

– Arbetet med psykisk hälsa och suicidprevention är ganska splittrat. Det finns många olika aktörer som på olika sätt arbetar med dessa frågor. För att vi ska lyckas med vårt gemensamma arbete behöver vi samarbeta mer med varandra. Den strategi för psykisk hälsa och suicidprevention som regeringen precis fattat beslut om är en bra utgångspunkt för det samarbetet, säger Rickard Bracken i ett pressmeddelande.

Login