Ny HS-direktör tidigast nästa höst – två vikarierar

Lena Gjevert lämnar tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Värmland. I höst inleds rekryteringsprocessen som väntas ta uppemot ett år. Nu har två tillförordnade på posten blivit utsedda och de hoppas at det ska skapa arbetsro.

Hösten 2020 blev Lena Gjevert hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Värmland. De två första åren präglades av pandemin. De två senare av den ekonomiska krisen.

– Rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör kräver mycket och jag upplever att arbetet tar mer än det ger nu. Jag behöver tänka på min hälsa och har därför haft en dialog med min chef om en förändring. Vi har kommit överens om att jag lämnar mitt uppdrag i samband med att jag går på semester i sommar, sade Lena Gjevert i ett pressmeddelande i samband med att hennes avgång meddelades i slutet av maj.

Nu har regiondirektör Peter Bäckstrand utsett två efterträdare: folkhälso- och kulturdirektören Henrik Svensson och den biträdande regiondirektören Lars Christensen. Den förstnämnde blir tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör och sen sistnämnde blir tillförordnad biträdande dito.

Login