Ny YH-utbildning för läke- och livsmedelstekniker

YRKESHÖGSKOLA. Bristen på utbildade tekniker inom life science är stor. Nu startar Folkuniversitetet i Uppsala en yrkeshögskoleutbildning för läke- och livsmedelstekniker, med stöd av näringsliv och Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH).

Studieförbundet Folkuniversitetet startar en ny yrkeshögskoleutbildning för läke- och livsmedelstekniker. Uppstarten sker i samråd med Uppsala universitet, Myndigheten för yrkeshögskolan och näringslivet i Uppsala, skriver Folkuniversitetet i ett pressmeddelande.

– Under vårt uppstartsarbete har det framkommit att tillgången på kompetens och arbetskraft är en av life science-sektorns största utmaningar, så intresset för utbildningen har blivit uppenbart i våra kontakter med Uppsala näringsliv och kommun, säger Tania Brown, Folkuniversitetet i Uppsala.

Enligt Folkuniversitetet är life science och biotechbranschen en av Sveriges stora exportindustrier, och som dessutom växt extra mycket under pandemin. Samtidigt saknas utbildad personal och det råder stor brist på utbildade tekniker.

Login